Deelnemers van Future Financials actief bij events en laten zich scholen

Op 15 oktober 2013 te gast bij Business op het Water te Capelle aan den IJssel. De groep Future Financials woonde het event over stage, werk en onderwijs bij op uitnodiging van de federatie Zeppelin. De groep bestaande uit 16 deelnemers, volgt de exclusieve duale werk-/leerroute MBO Financieel Administratief Medewerker en had een duidelijke inbreng tijdens het gesprek over stage, werken en leren. Het werd dan ook een ‘levend gesprek’ waarin de groep deelnemers over hun ervaringen spraken. Zij brachten onder meer in hoe zij in het duale traject staan, wat zij denken wat goed gaat en wat beter zou kunnen. Voor de deelnemers bleek Business op het Water een leerzame event te zijn. Aan het eind werd er volop ingezet op netwerken. Uit de reactie van de ondernemers bleek dat de groep een prima indruk heeft achtergelaten.

 

Op 11 november was de groep aanwezig bij de bijeenkomst “Gezond Ondernemen’ in het Isala theater te Capelle aan den IJssel. De inleiding van mevrouw Boonstra, directeur zorg van het IJsseland Ziekenhuis werd gevolgd. Haar doel was om ondernemers en bezoekers met een andere blik naar ondernemen te kijken, vooral als het gaat om mensen en gezondheid. Ook de inleiding van ‘de nieuwe dominee’ werd als zinvol en leerzaam ervaren. Daarin lag de nadruk op het verleggen van de grenzen van het ondernemen en mensen te laten inzien hoe belangrijk liefde en geluk zijn voor een positief en gezond ondernemerschap. Kijken naar wat je voor de ander kunt doen, in plaats van wat je van de ander nodig hebt. Na de inleiders was er tijd en ruimte voor het bezoeken van de beurs waaraan 40 bedrijven deelnamen.

De groep deelnemers van Future Financials kwamen met veel ondernemers in contact. Er werd, wederom, veel ervaring opgedaan maar ook veel geleerd. Het direct betrokken zijn bij bijeenkomsten, bleek voor de groep leerzame en interessante momenten te zijn, ook momenten van profilering. Zij profileerden zich dan ook goed en hebben het visitekaartje afgegeven. Een ondernemer merkte op dat hij zeer zeker Future Financials zal benaderen voor het inhuren van de financieel administratieve expertise van de deelnemers van Future Financials.

En alsof het niet op kon werd op 13 november het hoorcollege van DenL Business Support uit Hilversum bijgewoond. DenL Business Support sprake met de groep over het professioneel ontzorgen van ondernemers in het MKB: dienstverlening die de opdrachtgever wenst. De inleiders van DenL legden accenten op onder meer het omgaan met klanten, de financieel administratieve ondersteuning aan startende ondernemers en het persoonlijke contact met klanten. Specifiek werd vermeld dat de toekomstige boekhouder steeds meer naar een adviserende rol gaat in plaats van alleen maar boekhouding regelen.

De groep heeft genoten en veel geleerd van het hoorcollege waarbij het hen duidelijk werd dat het vak waartoe de deelnemers worden opgeleid, zeker niet saai is. Ook leerde de deelnemers dat het aller belangrijkste is dat de deelnemer van Future Financials moet blijven investeren in zichzelf, ook op de gebieden van kennis en technologie.

Sponsors:

logo-exact logo-raet logo-nederpelt90x

Initiatief van:

2014-PMOS-ff logo-zadkine