Duale werk-/leerroute Future Financials

Future Financials startte in 2011, in samenwerking met ROC Zadkine, de duale opleidingsrichting Financiële beroepen, een verkorte opleiding MBO financieel administratieve dienstverlening niveau 3 en 4.

De duale werk-/leerroute is een succes. Hoewel de opleiding maximaal twee jaar duurt, is het niveau erkend als MBO 4 met een plus variant. Dat kan omdat het programma intensief is en is afgestemd op wat de toekomst vraagt van de financieel administratief medewerker. Zij, die het aanbod van Future Financials volgen, zijn studenten die gedisciplineerd willen studeren om binnen het kort tijdbestek aan alle eisen te voldoen.

Het interessante van deze duale route is dat men direct inzetbaar is in de daadwerkelijke praktijk. Men loopt maximaal twee jaar stage als financieel administratief medewerker i.o.. Wil men de gehele duale werk-/leerroute in één jaar afronden, dan is dat mogelijk. In feite maakt de student kennis met alle facetten behorende bij de financiële dienstverlening: het echte werk gecombineerd met theorie. Men ontdekt snel of het vak financieel administratief medewerker het juiste vak is. Praktijkstages hebben een eigen ondernemingssausje, want elke onderneming die met Future Financials samenwerkt, heeft een eigen inbreng. De focus ligt sterk op de praktijk van nu en de toekomst. Daarbij kan gedacht worden aan het werken met de nieuwste softwareprogramma’s (Exact, Raet, Elvy) en applicaties.

De ervaring leert dat bij nagenoeg alle studenten (deelnemers) de stage c.q. het werk naar meer smaakt. Veel deelnemers willen hun kennis en kunde ten toon spreiden in de praktijk, immers zij zijn volleerde financieel administratief medewerkers nieuwe stijl! Zij, die nu afstuderen, melden dat het positieve van dit aanbod de snelheid en de grote hoeveelheid praktijk is. Ook dat het schoolse karakter (schoolbankjescultuur) er niet is. Het ervaren dat men echt werkt in de praktijk, leert veel over wie men is , wat samenwerking betekent en hoe met werkprocessen omgegaan kan worden. De meeste reacties zijn dan ook dat men snel volwassen en zelfstandig is.

De deelnemers van Future Financials zijn breed inzetbaar. Zij kunnen onder meer ingezet worden bij een bank, op financiële afdelingen van bedrijven en schoolbesturen. Future Financials biedt deelnemers geen baangarantie, maar wel een grotere kans op werk. Daartoe werkt het nauw samen met Pro Management Interfacecare (PM-IFC), het bureau voor Personeel, Organisatie en Advies.  Meer informatie? Bel dan naar PM-IFC via telefoonnummer 015-2511450 of stuur een mailbericht naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Sponsors:

logo-exact logo-raet logo-nederpelt90x

Initiatief van:

2014-PMOS-ff logo-zadkine