‘Wat wordt er van de financiële medewerker gevraagd’

Op 7 december hield DenL - Business – Support, administratie- en advieskantoor te Hilversum, onder leiding van mevrouw Margot Leurs, een inleiding over de financieel medewerker van de toekomst. De deelnemers van de Pro Management School Future Financials hebben een leerzame middag achter de rug. Lees verder…

Dat er een verschil is tussen wat er vandaag de dag van een financieel medewerker wordt gevraagd in vergelijking met dat van vijf jaar geleden, kwam tijdens de inleiding duidelijk naar voren. De deelnemers werden onder meer geïnformeerd over:

  • standaardisering/automatisering
  • digitalisering
  • transparantheid
  • toegankelijkheid/contactmomenten
  • jaarrekening en bekende diensten
  • (fiscale) wet- en regelgeving
  • Hoog kennisniveau/diversiteit
  • Toekomst

Die toekomst gaat er snel anders uitzien. Gisteren is verleden tijd en morgen is de toekomst. Binnen nu en enkele jaren, kent het beroep andere accenten. In het gesprek met de deelnemers kwam naar voren dat de automatisering forse stappen maakt en dat verantwoordelijkheden anders komen te liggen. De financieel medewerker van de nabije toekomst legt een groot accent op het adviseurschap. Men wordt een duizendpoot: prominentere rol voor bedrijfseconomisch en commercieel advies en dus maatwerkadvies geven, klantcontacten worden cruciaal en er wordt gekeken naar meer dan voldoende vakkennis, efficiëntie en effectiviteit.

De deelnemers concludeerden dat investeren in jezelf van groot belang is. Ook dat zij mee moeten veranderen met de ontwikkelingen, die erg hard gaan. Daarom is de duale route ook gericht op het inspelen op (nieuwe) mogelijkheden en op het leren toepassen hiervan. De technologische ontwikkelingen gaan snel, maar ook het registreren en interpreteren van data. Mede door de gedreven inleiding van mevrouw Leurs realiseren de deelnemers zich dat zij de vakspecialisten van de toekomst zijn die nu al op de drempel staan om uit te vliegen. Diverse bedrijven maken al gebruik van de diensten van de deelnemers van Future Financials en de tevredenheidscore is hoog.

 

Enkele opmerking naar aanleiding van de inleiding van mevrouw Leurs zijn:

-Als financieel administratief medewerker is het van belang dat men zich blijft ontwikkelen. De te verrichten taken zullen veranderen naar een adviserende rol, daarbij is het van belang dat men up-to-date blijft over de ontwikkelingen op financieel gebied.

- Door de “digitale revolutie” krijgt de administratieve functie een ander accent. Een belangrijk focusgebied zal klantcontact en de adviseurrol zijn. Als toekomstig boekhouder wordt er veel meer van je verwacht. Een duizendpoot. Als je vandaag    niet aan jezelf werkt, ben je morgen te laat.

- Door de “digitale revolutie” krijgt de administratieve functie een ander accent. Een belangrijk focusgebied zal klantcontact en de adviseurrol zijn. Als toekomstig boekhouder wordt er veel meer van je verwacht. Een duizendpoot. Als je vandaag    niet aan jezelf werkt, ben je morgen te laat.

- De administratie wordt steeds meer geautomatiseerd en gedigitaliseerd. In de nabije toekomst zal de boekhouder steeds meer een adviserende rol vervullen.

- Het papierenwerk heeft haar langste tijd gekend. Hierdoor zal de administrateur in de toekomst een andere rol krijgen

-  "Bij Future Financials staat de toekomst centraal”. Deelnemers worden opgeleid tot moderne bedrijfsadministrateurs met een duidelijke adviesfunctie.

- Onze maatschappij ontwikkelt zich erg snel. Door continu informatie opnemen, blijf je groeien.

- De administrateur van de toekomst is open-minded en altijd in beweging. Hij/zij staat open voor innovaties/vernieuwingen. Hij/zij zal zich blijvend bijscholen.

Sponsors:

logo-exact logo-raet logo-nederpelt90x

Initiatief van:

2014-PMOS-ff logo-zadkine